You, the petitioner
5553a17c f638 4679 9dfc 58503bfda8ee

Schaf hondenbelasting in Limburg af

9,500 signatures

  • Landelijk heffen 249 van de 388 gemeentes hondenbelasting. In Limburg heffen 6 van de 32 gemeentes géén hondenbelasting.

  • Een hond vermindert de eenzaamheid en klachten onder ouderen.

  • De hondenbelasting is een heffing van oudsher dat niet door de gemeente aan hondenbezitters is uit te leggen. Waarom dan niet mensen met paarden of katten?

  • De heffingsprijzen lopen zowel landelijk als binnen de provincie Limburg erg uiteen. In de gemeente Nederweert ben je het goedkoopst met 25,00 euro per jaar en in de gemeente Venlo het duurst met 96,15 euro per jaar.

  • Het geld komt niet ten goede aan de hond, maar beland in bij de algemene middelen. Waardoor hondenbezitters extra bijdrage aan de algemene middelen.

LET OP! 1. Vul goed je voornaam, achternaam en woonplaats in, dat maakt alleen je handtekening rechtsgeldig! 2. Druk op de link in de mail om je handtekening te bevestigen. 3. Bedankt, je hebt deze petitie getekend!

hondinlimburg.petities.nl

Petition

We

hondenbezitters / inwoners van de Provincie Limburg

 

observe

  • dat het overgrote deel van de Limburgse gemeentes nog hondenbelasting heft

  • het geld komt niet ten goede aan de hond, maar belandt in de algemene pot, waardoor hondenbezitters extra bijdrage aan de algemene pot.

 

and request

de Provincie Limburg een hondvriendelijke provincie te worden. Door met de Limburgse gemeentes die nog wel hondenbelasting heffen in gesprek te gaan.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Provincie Limburg 
Petition desk:
Closing date:
2022-03-16 
Lead petitioner:
Niels Aussems 
Website:

History

Signatures

Updates

Nog maar de helft van de Nederlandse gemeenten heft hondenbelasting

2020-02-10

Limburgse gemeenten houden hondenbelasting in stand

2020-02-04